10 év - 10 km Európa napi futóverseny

Valahogy azokat a versenyeket kedvelem a legjobban, aminek van valami értelme, valami mondanivalója, valami üzenete. Az Európa napi futás épp ilyen volt. Egy ünnep, amivel megemlékeztünk, hogy épp 10 éve csatlakoztunk az Unióhoz.

Több mint 10 km-t teljesítettem közel ötezred magammal, Budapest legszebb részein, az útvonal pedig 10 uniós fejlesztést érintett:


  1. Liszt Ferenc Zeneakadémia
  2. Károly körút
  3. Március 15. tér
  4. Rudas Gyógyfürdő
  5. Várkert Bazár
  6. Batthyány téri dokkoló
  7. Lukács Gyógyfürdő
  8. Margit híd
  9. Országos Mentőszolgálat, Markó utca
10. Október 6. utca

 
Azt hiszem a legjobban sikerült 10 km-em volt. Kicsit azért aggódtam, mert előző nap elkapott a nátha. Reggelre tudtam, hogy a torkom borzasztóan fog fájni, úgyhogy algopyrinnel indultam neki a versenynek. Föladni nem akartam, mert tudtam, hogy jól fel vagyok készülve. Előző hétvégén egy félmaraton távot is jó átlaggal teljesítettem, utána pár nap pihenő következett, aztán a héten két óra pilates volt lazításként, majd pénteken egy gyors 5 kilit nyomtam. Így indultam neki a megmérettetésnek.

Az Erzsébet téren gyülekeztünk. Itt tudtam a rajtszámot is beszerezni, így sajnos az emblémás pólóról lemaradtam, hiába voltam az előregisztráltak között. 10 órakor indult a tömeg, egy kb 1,5km-es felvezető szakasz után pedig rajtoltunk. Sokan a bemelegítést is nagyon komolyan vették és jól belehúztak.

Én 2-3 km körül melegszem be, ezután ráállok a saját tempómra, így tudom csak kifulladás nélkül végigcsinálni. Úgy éreztem, hogy jól be is tudtam osztani az erőmet. 

Végig a belváros szívében futottunk, a budai oldalon a rakparton, ahonnan Parlamentet lehetett látni teljes szépségében, érintettük az Erzsébet és a Margit hidat is. A felénél volt a frissítőpont és a váltó, aki arra nevezett. Néha eléggé szűkösen fértünk el futás közben, volt, hogy sétálni is kellett, néha útfelújítás is akadt, az autós forgalomra is figyelni kellett egynéhány helyen.

Összességében élveztem az egésznek a hangulatát, elmennék még egyszer. A vége felé, amikor a Bajcsyra értük még volt annyi erőm, hogy bele tudjak húzni, mégis csak egy versenyen vagyunk, vagy mi a szösz.

Futásidő: 1:05:51

Célba érkezés után kaptunk ajándékokat, emlékérmet, köszönet a szervezőknek.


 
Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2014 » Május » 12Megtekintések száma: 1510 | Hozzászólások: 1