11km - avagy 11éve az Unióban

Még egy ok az ünneplésre, vagyis a futásra. A tavaszi hétvégék, egy-egy hangulatos versenyről szólnak. Ahol csak lehet futok, az érzés kedvéért többedmagammal. Ha tömegsportról van szó, akkor a legjobb helyen voltunk a múlt szombaton, az Európa napi futáson, a Margitszigeten. Teljesíthető táv, sok futó, jó buli hangulat és szuper befutócsomag. Nem vágyom másra. :)


 

Kedvelem a futás előtti bemelegítést, legalább ilyenkor nem lógom el. :) 15-percet ugráltunk az biztos. A szokásos visszaszámlálás stílusosan 11-től indult, mielőtt elstartolt az eleje. 6 perces kilométerek voltak a célom, úgyhogy az iramfutót próbáltam szem előtt tartani. Nem sokkal a rajt után beszűkült a pálya, a sok futó lépésben tudott haladni, ami azt jelentette, hogy utána gyorsulhattunk rendesem, ha tartani akartuk a tempót. A Margit-hídra menet, jött a kedvencem, az emelkedő, de a melegnek is egyre jobban a hátrányát éreztem. Láttam ahogy az iramfutó szépen megelőz, nem erőltettem tovább, maradt a saját tempó.

   

Tavaly kicsit más volt az útvonal, de most is érintettünk az Uniós fejlesztésű nevezetességeket:
 Bubi kerékpárállomás, Margitsziget

 Várkert Bazár
 Rudas Gyógyfürdő
 Gellérthegyi sziklakápolna
 Szabadság híd
 Budapesti Corvinus Egyetem
 Március 15. tér
 Pesti Vigadó
 A Budapesti Gazdasági Főiskola Alkotmány utcai épülete
 Olimpia park
 Margit híd

 

Középmezőnyben futottam. Voltak ugyan felújítások, volt járdán futás sétáló emberek között, akadtak türelmetlen, dudáló sofőrök és volt ahol annyira beszűkült a pálya, hogy egészen le kellett lassítani. Kerültem és lassítottam, ha szükséges volt. Egy kissé feltorlódott a tömeg, amikor a frissítőponthoz értünk. Voltak akiknek saját maguknak kellett a hordóból vizet meríteniük. Nem tűnt higiénikusnak, főleg, amikor már a pohár is elfogyott. Szerencsére nem az első asztalnál próbálkoztam vízhez jutni, hanem az utolsónál adták a kezembe.  A banán héjat meg sikeresen be tudtam dobni egy zsákba, amibe egy segítő gyűjtötte a szemetet.  Nem hiszem, hogy az időmet a vízhez jutás és a zsákba dobás annyira visszavetette volna. Ami inkább nehezített, az az meleg, az újbóli elindulás és a gondolat, hogy lesz még egy emelkedő fel a Margit hídra. Amikor túljutottam rajta, 10 km körül jelzett is az órám, hogy lejárt a tervezett időm. Sajnos a végén belehúzni már nem tudtam. Valószínű sokan futottak be ez időtájt, mert hiába osztották több sorban is a befutócsomagot, egyszerűen álltunk a napon és nem haladtunk. Borzalmasan szomjas voltam. Kellett volna a végére is frissítő. Majd jövőre, talán.

Kaptunk egy szép emlékérmet és végre voltak hasznos dolgok befutócsomagban. A szombati Coca-cola remélem jobban fog menni, talán nem lesz ilyen meleg sem.

Jövőre, Veletek, ugyanitt!
Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2015 » Május » 13Megtekintések száma: 802 | Hozzászólások: 2 | Címkék: 11 km, 11 év, EU futás

Mit gondolsz erről?
avatar
Liked 1 Disliked
2 EniG • 13:32:09, 2015.05.13
A fokozatosságot, így kell kezdeni. smile Köszi.
avatar
Liked 1 DislikedSpam
1 Laser • 13:26:14, 2015.05.13
Kinek futás, kinek gyaloglás jutott! smile A lényeg, hogy remekül éreztük magunkat. Gratulálok Szerelmem! :* :* :* :* :*
avatar
Mentés