5 nap alatt Erdély körül

A jövő héten vakációzunk végre, Erdély lesz az úti cél. Próbáljuk bejárni a leghíresebb nevezetességeket, és a legszebb tájakat, már amennyit 5 napba bele lehet sűríteni. Valószínű, hogy nem lesz elég ez a rövidke idő mindenre, de biztos vagyok benne, hogy emlékezetes lesz.

 
Aprólékosan előkészítettünk az utazás feltétlen szükséges kellékeit, remélem számításba vettünk mindent. Én egy teljes prezentációt, is készítettem a célállomásokhoz,  mint egy idegenvezető, innen-onnan beollóztam jegyzeteket:) Legalább tudjuk, hogy mi micsoda, elevenítsük fel a dolgokat. Ezt fogom most felsorakoztatni, de csak úgy szárazon, képek nélkül, mert azt majd az utazás után fogom megosztani. Aki nem szeret olvasgatni az bele se kezdjen, mert hosszú lesz, viszont izgalmas. Én szinte átéreztem a hangulatát, mintha már ott lettem volna. :)

Autóval fogunk menni, ezért elsőnek itt egy google map.


Nagyobb térképre váltás

 

Akkor lássuk az útitervet. Lehet, hogy nekem könnyebb volt 5 napot megtervezni Erdély körül, mint Verne-nek 80 napot a Föld körül, de így is lelkiismeretesen csináltam, kétség nem férhet hozzá. :) Remélem legalább annyira kalandos is lesz az utunk. ;)

 

1. Nagyvárad

2. Kolozsvár

3. Torda

4. Marosvásárhely

5. Szováta

6. Gyergyószentmiklós

7. Parajd

8. Segesvár

9. Brassó

10. Fogaras

11. Gyulafehérvár

12. Vajdahunyad

13. Déva

14. Arad

15. Világos

+1 a kakukktojás

16. Gyula

Már annyira várom! :)

 

Forrás:

http://www.erdelyivarak.hu

http://hu.wikipedia.org/

http://erdelyiturizmus.hu

http://www.utazzerdelybe.hu

http://www.welcometoromania.ro

 

 
Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: Filléres emlékeim | Dátum: 2014 » Július » 4Megtekintések száma: 1377 | Hozzászólások: 0 | Címkék: 5 nap, Erdély

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés