Dél-óceán bálnái biztonságban vannak

A januártól márciusig tartó vadászidényben a japán bálnavadászok akár több 100 állatot is megölnek. Sea Shepherd jóvoltából a Dél-óceán bálnái egy darabig nyugodt életet élhetnek, a japán flotta elhagyta a vizeket.
A Sea Shepherd három hajója, a Steve Irwin, Bob Barker és Sam Simon január eleje óta tartotta menekülésben a japán bálnaorvvadász-flottát. A szigonyágyús hajók rajtaütésszerű támadásokban, acélkábelekkel előttük manőverezve választották le Őket a Nisshin Maru farvizéről, de a Sea Shepherd hajóinak sikerült újra és újra rátalálni a Nisshin Maru-ra és folyamatos menekülésben tartani azt. Állandó rohanásban, és a háromból egyetlen szigonyágyús hajóval: a japán bálnaorvvadászok kb. 200 bálnát lehettek képesek meggyilkolni. A japán bálnaorvvadász-flotta szóvivőjének évekkel korábbi kijelentése szerint, 700 bálnára van szükségük ahhoz, hogy a szezon nullszaldós legyen... A japán bálnavadászatban érdekelt és résztvevő hajók letartóztatásra számíthatnak, ha új-zélandi vagy ausztrál felségvizekre merészkednek.A svéd Peter Hammaerstedt, az indiai Sid Chakravarty és az Egyesült Államokbeli Adam Meyerson Kapitányok és 100 bátor önkéntes 25 nemzetből, rendkívüli munkát végeztek az elmúlt három és fél hónap alatt.
 

Bolygónk legtávolabbi és legellenségesebb vizeiben navigálva, a három Sea Shepherd hajó menekülésben tartotta a japán bálnaorvvadász-flottát, és jelentősen akadályozta az illegális bálnavadászati tevékenységet a Déli-óceáni Bálnavédelmi Területen.

A Sea Shepherd tizedik missziója a törvénytelen japán bálnaorvvadász-flotta ellen, a Déli-óceánon hatalmas sikert aratott.


                                                                   Operation Relentless legénysége
Hogy tetszett? 0.0/0

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: Zöld szemmel | Dátum: 2014 » Március » 13Megtekintések száma: 843 | Hozzászólások: 0 | Címkék: bálna, biztonság, bálnavadászat, állat, Sea Sheperd, Óceán

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés