Ébresztgettem a testemet a Coca-Colán :)

Igen-igen, 15 kili után fel is ébredtem, elhiheted. Még a blogíráshoz is, mert eléggé elcsúsztam vele, ugyanis 17-én volt a rendezvény. Nem volt kedvem a beszámolóval foglalkozni, egy kicsit elfáradtam, egy kicsit elegem lett. Most viszont a hamvaiból föltámadt Főnix madár leírja a tapasztalatait és a véleményét.

Engedtessék meg, hogy piedesztálra állítsam a Coca-Colát. Küldetése, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás és az aktív, sportban gazdag életmód jelentőségére, betalált. Szép cél. Bár úgy gondolja, hogy csak a hölgyeknek van szüksége a mozgásra, és felszólításra:  - Ellustult nőtársaim tessék most már felkelni a fotelból, és futni 2 km-t, de legalább sétálni, a kettő között meg költekezzenek egy kicsikét, azt is szeretik, nem igaz? Megtehetik itt és most! A férfiak amúgy is, úgy tökéletesek, ahogy vannak.

Érdekes szlogent találtak. Testébresztő Női Futógála. Ha erősen koncentrálok, én kb. 3 km körül kezdek felébredni, 5-nél talán bemelegedni, 15-nél kezdek elfáradni, kell egy kis löket, és e fölött kihúzom még valameddig. Nos, lehetett volna a 2,1 km és a séta a testébresztő, 15 km után meg a testfárasztó. A diszkriminált férfiakról ne is beszéljünk, bár volt aki nem foglalkozott vele. Jól tette. ;) Ez most a mi napunk volt.

Viccet félretéve. Jól látszik, hogy egy kicsit megelégeltem a pesti futóversenyeket és erre a Coca-Cola tette fel a pontot. Nem jött be a kétszeri startolás és a kis körök, fordulókkal tele. Gondolhattam volna, ha amúgy sem szeretek futás közben megállni, mitől lenne jobb egy versenyen?!

Az  első - 5 km

               

Mielőtt elindított minket a kissé lökött hangulatfelelősmesterember, szépen gyülekeztek a lányok a startvonalnál. Több ezren lettünk már ezen a távon is. Jól mutatott a tömeg a piros pólóban, nem vitás. Vajon történik-e valami említésre méltó ezen az 5 km-en, fél órában? Ki kell ábrándítsalak. Egyetlen érdekesség, a szirénázó mentő közeledése volt és a gondolat, hogy fog elférni mellettünk? De meg lett oldva, mert egy sávba tereltek bennünket, így elfért. Remélem ő is sikeresen célba ért. Én igen.

               

A második - 10 km

              

Volt idő pihenni a rajtig. Másfél óra múlva indult ez a táv. Összeszedtem magam. Ettem, ittam, átöltöztem. Izgatottan vártam a 2. kört. Hullámoztunk kicsit, tapsikoltunk, ordibáltunk kettőt-hármat, majd elindult az eleje. A tervem még mindig a 6 perces kilométerek voltak. Indulás után pár perc múlva megtalált az iramfutó, örömömre mellém keveredett valahogy. Így ő lett az etalon. De csak 3 km-ig, mert csak addig bírtam. Biztos vagyok benne - az órám utólag mutatta is -, jóval 6 perc alatt futottunk. Ennek a magas srácnak - akinek a hóna alatt futkoshatnék -, nagyon vissza kellett fognia magát, hát ennyire tudta. Kösz. Ő 3 percre van beállva, nekem meg szinte a duplája is sok. Ő egyet lép, mire én kettőt-hármat. Nem voltunk egy súlycsoportban, sehogy sem. Elengedtem az egyetlen reményem, aki behúzhatott volna a célba. Azért lassan távolodott. :P Még várt rám a kedvenc fordulóból pár, aztán lassan célba értem.

              

Össz idő: 01:37:26

Hogy mi a konklúzió? Nem szeretem a kólát. És nem is szerettem meg.
Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2015 » Május » 26Megtekintések száma: 735 | Hozzászólások: 0 | Címkék: Coca-Cola, Testébresztő, Női futógála

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés