Élményfutáson az I. Veresi Futófeszten

Lassan új időszámítást írok a 19-i első félmaratonnal, addig még belefér pár edzés, meg a tudatos pihenés is. Az elmúlt szombat az utolsó megmérettetésről szólt, a veresi futóversenyről. A legjobb szervezettségű verseny volt, amin mostanában részt vettem. Felbolydult egész Veresegyház!

 

Igen, igen! Az a hajlott hátú bácsi erőt, energiát adott, legalább valakit leelőztem! :) Hajrá!

Annak ellenére, hogy nem úgy sikerült a futás, ahogy terveztem, mégis egy élmény volt. Egészen meleg, napos idő volt. Elszoktam az ilyenektől. Az útvonal sem volt emelkedőktől mentes, és ez a pár tényező nekem már elég, hogy visszahúzzon a teljesítményből. Az első kilométerek a helyezkedéssel telt. Próbáltam a 6 perceket megcélozni, de a dombok rögtön helyretettek és beálltam átlag 7-re, de lehet, hogy többre is, mert cammogásnak éreztem. A pulzusom kétszer is felment 182 fölé.  Szépen, sorban kezdtek elhagyni a futók, de nem bántam, mert mindenhol gyönyörűen volt az útvonal kijelölve. Az eltévedéstől nem kellett tartanom. Az első fordulónál, 5 km körül láttam először szembefutni az élmezőnyt, gondoltam nem is olyan rossz. Próbáltam elterelni a figyelmemet, mert gyengének éreztem magam, így nézelődtem a rendezett városban. Kis tó körül is futottunk, meg erdő szélén, úgyhogy nekem nagyon tetszett. Frissítést (víz, izo) két ponton is kínáltak az önkéntesek, amit nem hagytam ki, kellett az erő.
 

Szinte egész Veresegyházát körbefutottuk. Jó volt látni, hogy sokan szurkolnak és lelkesítenek, nagyon sokat segített. Mindenkihez volt egy kedves szavuk. Egy fiúcskával még le is pacsiztunk. :) Volt zenekar, volt ritmusos dobszóló Capoeira-val és programok, amik színesítették a futóversenyt. Igazán mindenki kitett magáért, hogy a futók kihozzák a legjobbat magukból. :)
 

Egy félmaratont futó lánnyal értem célba, ő bal húzódott, nyomta tovább, én jobbra, hogy befejezzem a versenyt. Végre. :) Kifulladva, elfáradva, lehajtott fejjel alig vettem észre a lányt, aki a nyakamba tette az érmet. Köszönöööm!

Táv: 10,5 km
Idő: 1:13:04
 
Jövőre, veletek, ugyanitt! Hajrá Veresegyház!
 Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2015 » Április » 16Megtekintések száma: 798 | Hozzászólások: 0 | Címkék: Veresi Futófeszt, élményfutás

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés