Korcsoport II. helyezett - Én? És igen!
Az eső sem tántorított minket vissza a Börzsöny jótékonysági futóversenytől. Télen az ónos eső jól elbánt erdeink nagy részével. Kell a támogatás, kellene a sok pénz, hogy az elpusztult fákat újratelepíthessék. Nem voltunk rengetegen, mégis sokat jelentett a szándék, hogy az erdőlátogatók, a terepfutók szívügyüknek tartják az erdő rehabilitációját.
 
MENTSÜK MEG AZ ERDŐT!
 

Ha most vittem volna pulzusmérőt, valószínű besípolt volna, de egy laza, nem versenyre törekedő futást terveztem, így otthon hagytam. Nem gyötörtem magam halálra. Az első 5 km hegynek fel vezetett. Pulzus egekben, mintha nem haladnék. Valahogy úgy éreztem, mintha kimaradna a repülő szakasz a futólépésimből, de nem, meg volt az, csak kicsit másképp. A futótechnikámat most a hegy szabta meg. Megvolt a szokásos lendítés, az elrugaszkodás ereje hagyott némi kifogásolni valót maga után, a repülés fázisa alatt sem szárnyaltam, a talajfogás viszont adott volt. Gyakorlatilag úgy éreztem, mintha egy helyben futnék. :D Így teljesen mindegy volt, hogy most belesétálok vagy küzdök tovább az elemekkel. Maradt az a nem meglepő taktika, hogy hol futok, hol sétálok. Láttam, rajtam kívül sokan választják ezt a módszert. Legalább tudtam foglalkozni az erdővel, párat fotóztam is, meg engem is fotóztak. Persze jobb lett volna, ha a fotós nem hegymenetnél fotóz, a kínlódás nagyon látszódhatott az arcomon. Még az a szerencse, hogy nem közelit lőtt. :) Mindegy. Fél távnál frissítő, aztán fordulás vissza. Nem bántam már, hogy innen lefelé kellett futni. Valahogy az jobban megy, hiába a  kövek, ágak, esőtől csúszós falevelek, hamar célba értem.

  El kell, hogy mondjam, ilyen remek szervezésű, családias hangulatú kis versenyen még nem vettem részt. Köszönet a Badiszvse-nek! Az önkéntes fiatalok, több ponton az esőben is frissítették a futókat és mindenkihez volt egy-két kedves szavuk. :) Eligazítás az elején, a célban pedig mindenki tapsolt és bemondták a beérkező futók nevét. :) Azt viszont nem tudom, honnan tudták, rögtön célba érkezéskor, hogy dobogós leszek, de erre is figyeltek és szóltak, hogy várjam meg az eredményhirdetést.

Táv: 10 km
Idő: 1:18:02
Szint: 645 m

És igen! Én, a korcsoport II. helyezettje fölállhattam a dobogóra! :) jupi je!!!
Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2015 » Június » 1Megtekintések száma: 665 | Hozzászólások: 0 | Címkék: jótékony futás, Börzsöny

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés