Magyar blogok a Pinteresten!

Az az igazság, hogy még mindig kevés cikk jelenik meg a neten a Pinterestről. Szerintem legalábbis. Lehet, hogy ezért nem terjedt el a magyar felhasználók között annyira, mint a facebook. Nem ismerik, nem tudják az emberek használni, ezért nem is regisztrálnak. Pedig nem érdemli meg sanyarú sorsát. Itt az ideje, hogy segítsek a kételkedőknek, akik úgy gondolják, hogy megint egy közösségi oldal, amiből így is számos van az internet palettáján.

Kezdjük a legelején. Mi is az a Pinterest?

Úgy képzeld el, mint egy faliújságot. Böngészés közben találsz egy érdekes cikket, vagy tetszik egy kép, fogod és kitűzöd a tábládra, a faladra.

Szóval, létre tudsz hozni táblákat (board) - ahogy említettem - érdeklődési körödnek megfelelően, majd ide tudod gyűjteni a képeket (pin). Így tudsz pinelni. Hogy mire jó ez az egész, képeket ide-oda rakosgatni?! Nem csak a képekről van itt szó. Minden egyes pineléssel megadhatod a forrását, vagy, ha egy weboldalról pinelsz (pin it), akkor a linkje automatikusan megjelenik. Ha van egy érdekes cikk, fogod, kitűzöd valamelyik tábládra, írsz hozzá egy megjegyzést, ezt máskor visszakeresheted, ismerőseid, követőid megoszthatják (repin), kommentelhetnek. Vagy épp te posztolhatod tovább azoknak a pinjeit, akiket követsz. Ha tetszik egy pin, akkor kitűzheted valamelyik tábládra. Ha nem akarod megosztani, viszont tetszik, akkor egyszerűen lájkolhatod.

Lehet követni felhasználókat (pinner), csoport táblákat érdeklődési kör szerint. Ha már tagja vagy egy csoport táblának, ez a tábla bekerül a te saját tábláid közé, ezzel jogot is kaptál arra, hogy kitűzhess pineket, és meghívhass te is pinnereket ebbe a csoportba.

Az én tábláim

Nagyon kreatív oldalak vannak már, mindenfajta témában. Félreértések elkerülése végett, már nem csak a lányoknak való a pinterestezés, fiúk is nagyon jó táblákat szoktak létrehozni. Cégek is jelen vannak. Van úgy, hogy játékokat hirdetnek egy-egy kampányuk alkalmával, amivel értékes ajándékokat sorsolnak ki.

Lehetsz, egy szimpla felhasználó, aki a tájképek szerelmese és azt gyűjti, de lehetsz egy tudatos link vadászó, aki szeretné visszakeresni a kedvenc weboldalát. Lehetsz kisvállalkozó, mondjuk aki DIY táblát hoz létre és eladja termékeit a Pinteresten, de lehetsz divatblogger, vagy gasztrozseni, akár fitneszoktató, vagy marketinges. Lehetőségnek, ötleteknek csak te szabsz határt. :)

Az egyik csoporttáblám

Évekkel ezelőtt még angolul lehetett elérni a Pinterestet, de ez is, mint minden, új köntöst húzott, így már a magyar felülettel könnyebben lehet boldogulni. Például már a regizéskor be lehet lépni facebook vagy twitter fiókkal, ez sem volt régen. Ha bent vagy, szerkesztheted a fiókodat. Javaslom, a csoport meghívást ne tiltsd le, mert nem tudom elküldeni a csoport táblámat, mondjuk ezt, vagy ezt. ;) Újdonság még az is, hogy lehet írni üzenetet egymásnak, ez megkönnyíti a kommunikációt. Átláthatóan lehet követni a híreket, hogy ki mit csinál. Persze lehet szűrni a beállításoknál, hogy miről szeretnél értesítést kapni.
 
Hirtelen ezek jutottak eszembe. Szerintem ennyi tudással elkezdheted építeni a Pinterest oldaladat. :)

Remélem meghoztam a kedved, hogy kipróbáld a Pinterestet!

Ha szeretnéd látni az én tábláimat és a képeimet, kattints ide és kövess! :)
Ha csatlakoznál a Magyar blogok a Pinteresten nevű táblához, hogy megoszthasd kedvenc blogodat, küldj üzenetet!

Ha valami nem világos és kérdésed lenne, tedd fel nyugodtan! :)
 
Happy Pinning!Hogy tetszett? 0.0/0

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: Filléres emlékeim | Dátum: 2014 » November » 27Megtekintések száma: 1295 | Hozzászólások: 0 | Címkék: Magyar blogok a Pinteresten, pinterest

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés