Mikulásfutás Vácon

Verőfényes, napsütötte vasárnap reggel volt, de csípős hideg, mégis sokan gondolták még rajtam kívül, hogy indulnak ezen a versenyen. Több száz ember állt rajthoz, a Drumofon dobcsapat pedig jól felpörgette a hangulatot. Köszönet érte. :) Kellett is az adrenalin, mert megint a Naszály felé vettük az irányt.

Volt is miért aggódnom. Lehettem volna optimista is, mert nem mentünk fel egészen a tetejéig. Ezt is megszenvedtem, mondhatjuk a végére majdnem kiszenvedtem. :) De ne szaladjunk ennyire előre.
 

Magamhoz viszonyítva már az elejét elfutottam, kicsit lassabban jobb lett volna, de vitt a versenyszellem és a tömeg. Egészen jól bírtam addig, amíg nem jött az emelkedő.  És csak emelkedett, csak emelkedett, egészen a fordulóig, a feléig. 4,5km-nél már muszáj voltam belegyalogolnom, amúgy is ugyanolyan gyorsan sétáltam felfelé, mintha futottam volna. Próbáltam a légzésemet visszafogni, a mozgásomat összeszedni, mert eléggé szét voltam esve, és még mindig több, mint 1 km volt hátra a frissítőpontig. Sikerült az utolsók között kullogni, de az biztos, hogy feladni soha nem fogom. Az lebeg előttem,  hogy utolsónak lenni egy dolog, a szenvedés elmúlik, de ha feladom az örökké velem marad. Amúgy meg alapból jó érzéssel tölt el a kitűzött táv teljesítése. Annyira elfáradtam a felénél, hogy két kortyot tudtam inni a frissítőből, egyszerűen nem ment le több a torkomon. Kicsit megnyugtató volt, hogy innentől lefelé ment a menet, végre tudtam egy kicsit pihenni futás közben. 1:26 alatt teljesítettem a távot. MOST.

Nem egy hátráltató tényező is felmerült:

- sok ruha volt rajtam, de elég fázós vagyok és így is rosszul esett 2 fok alatti levegőt tüdőre venni.

- az edzetlenség és a kimerültség miatt nem tudtam még frissíteni sem.

- az előző napom húzós volt, az éjszakám katasztrofális, elég keveset aludtam, de nem mentegetőzöm.

- valószínű jobb választás lett volna a rövidebb táv, nem tudom kinek akarok bizonyítani. Kezdők hibája.

Végezetül. Aki nem futott a Naszályon az kösse fel a gatyáját, nem egy leányálom. Azért egy hendikep-be szívesen beneveznék, ott nagyobb lenne a sikerélmény és legalább én is lehetnék első a célba, persze nem győztes, de az nem számít. :) Hahóóó szervezők!Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2013 » December » 3Megtekintések száma: 740 | Hozzászólások: 0 | Címkék: futás, Naszály, Vác, Mikulásfutás

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés