NATO RUN vs. szervezés

A tavalyi Nato futás rendben lezajlott. Tanulságos volt és tapasztalatokat is gyűjtöttem akkor, kezdő futóként. Már ott eldöntöttem, hogy idén megpróbálom túlszárnyalni magamat és az akkori rekordomat. Mire való egy verseny, ha nem erre? Sikerült!

 
Felkészülni saját magam próbáltam, saját kútfőből, egyedül. Hetente minimum 3x 10kili és két nap pilates keresztedzésként. Volt olyan is, hogy a kettőt is ötvöztem, erről itt írtam. A fontosabb edzéseimet meg a Sports Trackeren is megnézheted, ha kíváncsi vagy. Verseny előtti héten sajnos éreztem a megfázás tüneteit, úgyhogy a napi Aspirin bejátszott egy marék C vitaminnal, csak hogy visszanyomjam. Előző nap liter számra a tea, enni pedig egy halom sajtos, tejfölös tésztát túrtunk, meglepő mohósággal és csirkepástétomos kenyeret, reggelire ezeket ismételtük. :)

Időben előneveztem az idén is, de már itt kezdődtek az apró fennakadások. Ugyanis az online nevezés nem sikerült. Kénytelen voltam, emailt küldeni, hogy mi a szösz van. Kaptam egy számlaszámot, utaljam csak arra a pénzt, minden rendben lesz. OK. Egyéni, 10km.

Több, mint két órával a rajt előtt már odaértünk, mert csak a helyszínen tudtam átvenni a rajtcsomagot. Nem szeretek sehonnan sem elkésni, nehogy rajtam múljon a 11 órás start. Hát, mit ne mondjak múlott máson, valószínű a szervezők nagy örömére, folyik be még egy kis pénz. Kevésbé örültek azok, akik már a start előtt toporogtak, teljes extázisban. Így ráhúztunk közel fél órát a rajtra.
 
Az egészséges drukk mindeközben kezdett elhatalmasodni rajtam, úgyhogy szokás szerint beálltunk a sorba, ami a wc felé kígyózott. Csak reménykedni tudtam, hogy ez a több ezer ember, tud-e rajt előtt egy pisit dobni. Nekem sikerült, szerencsére. :) Sajnálom akik mögöttem álltak, talán nem mindenki jutott be. Szerintem nem volt elég toi-toi. 
 
Gyorsan beálltam a nagyok közé, a startvonalhoz, ahogy szoktam, csak az érzés kedvéért egy fénykép erejéig, aztán hátrébb furakodtam. :) A visszaszámlálás volt a legviccesebb, valamiért 2x kellett kezdeni. :)
 
 
Gyorsan indultunk. Nekem gyors volt, de még az elején nem fáradt az ember. A 10 feletti átlagsebesség már több, mint a versenytempóm, de most 6km-en keresztül bírtam tartani. Aztán meglassultam, de mivel benne voltam a tervezett időben, így nem aggódtam, éreztem, hogy meg lesz és egyéni csúcsot döntök.
Arra felkészültem, hogy a 10km nem annyi lesz, hanem több - 10,5km lett -, de ahogy hallottam volt csúszás a váltónál is, így hajrázhattak még legalább 300m-t Ők is. Kinek így vagy úgy, de ez fájó pont volt az elit futóknak, akik igazából versenyeznek és nemcsak önmagukkal. 1 óra körüli időben rengetegen értek célba, rendesen fel is torlódtak a futók.
 
 
Hosszú percekig mozdulni sem bírtunk, nem hogy haladni. Rendesen átfagytam a szélben, de azért jó volt, hogy szorosan álltunk. :) Az utolsók valószínűleg a chip-jüket sem tudták leolvastatni. Nem is értettem, hogy egy érem odaadása, egy szelet müzlivel, mi tarthat ennyi ideig? Akinek meg nem tetszett, hogy nem jutott frissítő a végén, jelentem én vettem el az utolsót, mögöttem még több százan voltak, nekik már nem jutott. Legalább nem tudták, hogy ezt is kaptak volna.
 
Boldogság az éremmel! Megcsináltam! :)
 
 
Sietve mentünk átöltözni a kocsiba. Nem rohantunk haza egyből, megvártuk az eredményhirdetést és egyben a fotópályázat eredményét is, mert titkon reméltem, hogy amit kaptam tőletek több millió lájkot (pontosabban, közel 200-at), valamilyen helyezést mégis csak elérek. Ha már a futással sajnos nem lettem győztes, talán majd a képemmel. Szóval, végigvártuk a rendezvényt, együtt örültünk a sok győztesnek, jól szórakoztunk a katonák előadásán, és nem egyszer tett boldoggá minket Michael Jakson is, amit sosem felejtek el, de sajnos egyszer minden jó véget ér. Fotópályázat sehol. Se egy említés, se kiállítva egyetlen kép sem, mint ahogy a pályázaton hirdetve volt. Így hazakullogtunk. Végül is a részvét volt a fontos. Otthonról belépve a Natorun facebook oldalára, kiposztolták reggel, még verseny előtt, hogy 1. lettem a fotópályázaton, gratulálnak. Kis csalódásomnak itt hangot is adok, érdekesek a hozzászólások.
 
Minden rosszban van valami jó. Ha ezek után nem sokan fognak részt venni jövőre a Nato futáson, megkockáztatom a dobogót. :DHogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2014 » Október » 7Megtekintések száma: 839 | Hozzászólások: 1 | Címkék: Nato Run, szervezés

Mit gondolsz erről?
avatar
Liked 1 DislikedSpam
1 Laser • 17:34:47, 2014.10.07
Gratulálok Szerelmem az új rekordodhoz, kőkemény fejlődés az elmúlt évben smile
A fotó pályázat szintúgy teljes siker, a Feneséges Henceggel és a kis Tódijával meg ne is foglalkozz! :* :* :* :* :*
avatar
Mentés