Pilates Running

Már futok és pilates-ezem egy ideje ahhoz, hogy tapasztalatomat, amit összegyűjtöttem le merjem írni. Megoszthassam, hogy tudom ezt a két sportot ötvözni és a hasznomra fordítani. Amiből így egy remek edzés kerekedik. Nem csak letudom az aznapi futást, hanem odafigyelve a testemre, tudatosan irányítva teszem azt. Itt most nem konkrét gyakorlatokról lesz szó, hanem, hogy tudom a pilatest futás közben is alkalmazni.

 

Pilates futás, egy lassú futás, teljes belső önkontrollal. Az erőközpontomat, ami a törzsemben, hasamban van tartom, feszítem, fejjel az ég felé törekszem, vállak lent, lazán. Mindeközben a légzés a legfontosabb! Azt is egyenletesen, mélyen, tudatosan, 3/3 arányban, tehát ezt is lassan, minden 3. lépésre történik a légzés. Szóval 3 lépésen át belégzés, 3 lépésen át kilégzés. Ne higgyétek, hogy ebből egy robot mozgás válik, és mint aki karót nyelt, próbálom a kilométereket legyűrni. :) Nem. Ez így egy erős mozgássá válik, lassú és egyenletes, így tudok viszonylag hosszú ideig futni.

Ne felejtkezzünk meg az intim tornáról sem, még a férfiak sem, hisz azt minden körülmény között lehet csinálni. Még futás közben is! Mert köztudott, hogy ez a terület is mennyire igénybe van véve, amikor futunk. Tehát a farizmot és a záróizmot is próbálom feszíteni, szorítani.
 
Elég összetettnek tűnik, amit leírtam, de mivel sosem futok zenével, csak magammal és az érzéseimmel foglalkozom, volt időm megtalálni, a számomra ideális módszert. Természetesen mindegyik futás más és más, vannak jobban sikerült edzések és kevésbé jobbak. Mindenkinek meg kell találnia a számára megfelelő stílust, segítséget,  technikát a futáshoz, nekem ez segített.
 

Neked milyen technika vált be a jó futáshoz?
Hogy tetszett? 0.0/0

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2014 » Szeptember » 5Megtekintések száma: 993 | Hozzászólások: 0 | Címkék: futás, pilates, Running

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés