Vad Extrémke

A Budakeszi Vadasparkban volt terepfutóverseny a hétvégén, persze nekünk is ott volt a helyünk. Vágytam már a hangulatra, az izgalomra és a csodálatos környezetre. A szervezők megint kitettek magukért, mindhármat sikerült hozniuk, úgyhogy panaszra nincs okom.

 
Végigmentem a 9 km-es pályán, gyönyörű futóútvonalon, az erdőben. Hűen a verseny nevéhez, minden adott volt. Tűző nap és hőség, ami kivett az erőmből, majd a kemény emelkedő, ahol a futás sétába torkollott, egy feldühödött darázsraj - a karom nem állt ellen az egyik szúrásának -, majd a hátam mögött vadul, ijedten átvágtatott szarvasbika tette izgalmassá a versenyt.

Mindezzel együtt imádtam az egészet, a darázzsal, a szarvassal - mert ők hozzátartoznak az erdőhöz, mi pedig megzavartuk őket -, az emelkedővel, a lejtővel, a sziklákkal, a frissítőponttal, a tisztással, a hegyekkel, a futótársakkal, az útvonal jelöléssel, a befutóéremmel.

Valamit tudtak a szervezők, amikor fantázia nevet adtak a versenynek. Vad Extrémke. :)

Nem lehet összehasonlítani az aszfaltos, sík futást a terepfutással, ami leginkább az erdőben és hegyekben szokott lenni. Ég és Föld a kettő. Nem csak az edzésértéke jobb, az ízületekre gyakorolt hatása is a változatos terep miatt. Nem beszélve az élményről, amit nyújt. 

Megint ActionCam-mel mentem végig, hátha más is kedvet kap. :)
Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2016 » Szeptember » 6Megtekintések száma: 474 | Hozzászólások: 0 | Címkék: terepfutás, Vad Extrémke, actioncam, Budakeszi Vadaspark

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés