Verőce terepfutás

Az április 6-a nekem nem csak a választásokról szólt, hanem a Futapest Klub szervezésében rendezett Verőce terepfutásról, ami Lászay Dénes emlékére szerveződött. Nem indultam nagy tervekkel, csak úgy, hogy ezt is lefutom.

Tervezett táv: 5,5km és 90m szint.

Kisebb csapat verbuválódott össze, mint általában egy-egy nagyobb versenyen szokott, de ahogy fél füllel hallottam, megint sikerült beállnom a kemény futók írmagja közé. :) Nem kispályázom, bár így a sikerélmény is elmarad.

Szóval hosszú sorban állás követően, megvolt a  nevezés, sorszám, chip, kisebb eligazítás, miegymás.... indulhattam is gyorsan bemelegíteni, mert már csak 20 perc volt az indulásig. Rajt előtt még gyorsan befurakodtam az elsők közé, mint a nagyok, de csak egy fotó kedvéért, így is elég csúnyán néztek rám. Mit akarhatok én itt? - néztek rám kérdőn. Majd én megmutatom - gondoltam magamba - aztán szépen hátramentem. :)

Már kezdésnél és az első kilométernél elkövettem azt a hibát, hogy hagytam magam húzni a tömeggel és nem vettem komolyan a hosszú ideig tartó emelkedőt. Így az energiámat nem tudtam beosztani kellőképpen, főleg, hogy teljesen visszarántott a felfelé tartó futás, ami sétába torkollott. Ilyenkor rájön az ember, hogy a cél igenis messze, a tervezett tempót és az egyéni időmet tartani nem tudom. A környékbeli hegyek alázatra kényszerítenek. Több futás, jobb taktika a versenyen.

Lefelé végre tudtam egy kicsit pihenni futás közben, de ez csak arra volt elég, hogy végig tudjam futni a végét és beérjek a célba.

Így lett a futóidő: 0:40:40

           Verőce, Dunakanyar -  kép: Futapest Klub
Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2014 » Április » 8Megtekintések száma: 845 | Hozzászólások: 0 | Címkék: terepfutás, április 6, futás, táv, Futapest, Verőce

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés