Yours Truly Dunakeszin
Először vettem részt Yours Truly-n. A sok rendezvény közül Dunakeszire esett a választásom. Amúgy nem véletlenül. Ugyanis, ha hétvége, akkor Vác, tehát legközelebb Bitliszbá Ringje volt kézenfekvő, amit már ötödszörre rendeznek meg.

fotó: Balla Kriszta

Mi is az a Yours Truly?

Finn kezdeményezésű Nemzetközi Futás az év leghidegebb időszakában. Egy becsületbeli futás, ahol 25 vagy 50 km-t kell teljesíteni és magadnak kell mérned az időt. Amúgy mostmár úgy tudom, rövidebb távokkal is lehet regisztrálni, csak az nem számít bele a versenybe. Két időpont van, a január és a február utolsó vasárnapja. Akár mind a két alkalommal is lehet futni, bárhol a világon, akár egyedül, akár futótársakkal megszervezve. Szabály az, hogy nincs szabály. Fuss vagy gyalogolj 24 óra alatt 50 km-t. Tehát akár több részletben is teljesítheted a távot a nap folyamán. Az országban már több település is megszervezi a maga Yours Truly-ját. Az ingyenes rendezvényen, regisztrálj a neveddel, koroddal, a távval és idővel. A magyar Yours Truly összesítés célja a Yours Truly futás népszerűsítése a magyar futók körében, minél nagyobb számban szerepeljünk a nemzetközi összesítésben!

Vissza a Ringbe

Szóval Bitliszbá csalogatott én meg engedtem a kísértésnek. Dunakeszin még úgy sem futottam. Batyus szervezés volt, mindenki odatett az asztalra valamit. Ilyenkor mindig roskadozik az asztal a finomságoktól. Nekem a házi készítésű kaják jöttek be. A pizzafalatka és a kókuszgolyó meggyel a közepén szuper volt. Frissítéssel nem volt gond. :)

Egy 2,8 km-es pályán kellett róni a köröket, a város egy csendes kertvárosi részén, ahol csak újszerű, szép házak voltak. A futókra a polgárőrök és a rendőrök is figyeltek, a forgalmat is lassították, ha szükség volt rá. Kellett is, mert több, mint 150-en voltunk. Minél több futó, annál jobb hangulat és energia a levegőben. Ez pedig viszi az ember lábát.

  

A 25 km 9 kört jelentett. Az első körön feltérképeztem az útvonalat, majd elterveztem, hogy 3 körönként állok ki frissíteni. Én hiába tervezek, ha Isten végez. Az 5. körnél kezdtem érezni először a bal térdemet. Furcsa volt, még soha nem fájt, most meg egyre jobban elkezdett. Volt már talpfájásom, volt csípőfájásom, de térd soha. Hát, ez is bekövetkezett. Fájdalommal nem igen lehet rekordokat dönteni, sajnos vissza is fogta a teljesítményemet. Ettől függetlenül mégis lekocogtam a hátralévő távot. Elterveztem, megcsináltam.

Idő: 3:11:34

Meglátjuk ez az eredmény mire lesz elég és hova kerülök a összesítésben.

Köszönöm a lehetőséget Dunakeszinek és a Szervezőknek. A legjobbak ezek a családias hangulatú rendezvények. :)
Hogy tetszett? 5.0/1

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: SportolOK | Dátum: 2016 » Február » 1Megtekintések száma: 624 | Hozzászólások: 0 | Címkék: 25km, Dunakeszi, Yours Truly

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés