YouTyúk
Ez a bejegyzés nem a vegánoknak szól,  mégis egy nagyon jó kis kezdeményezés. Ha budapesti vagy és szeretnél vidéki gazdáktól, friss, háztáji tojást venni, akkor itt a helyed.
 
YouTyúk ötletgazdája azzal a céllal hozta létre ezt a felületet, hogy összehozza a vidéki gazdákat a városi vevőkkel, ezáltal az előbbinek megélhetést biztosít, az utóbbinak egészséges tojás kerülhet az asztalára. A gazdák szabadban nevelik a kapirgálós tyúkokat, saját maguk által termelt takarmánnyal etetik, hormon, és antibiotikum nélkül. A vásárlók egyre nagyobb igénye, hogy háztáji élelmiszerhez jussanak, ami nyomon követhető, ellenőrizhető. A YouTyúk erre ad lehetőséget.
 
 
Így működik
 
Válassz a gazdák közül. Ahhoz, hogy legyenek tojások, foglalj tyúkokat. Egy tyúk 5db tojást tojik hetente, ezért 2 tyúk bérlésére van szükség, amivel biztosítod a gazda számára, hogy biztonsággal tarthatja az állatokat, cserébe megkapod a tyúkok friss tojásait.
 
10 tojás x   34 Ft  x 4 hét = 1360 Ft
  2 tyúk   x 450 Ft  /  4 hét =   900 Ft
Összesen:                           2260 Ft
 
A fenti számítás minden költséget magában foglal és összesen 40 db tojás átvételére jogosít fel 4 héten keresztül, heti 10 db tojással. 
 
Az oldalon a tojás mennyiségét és, hogy a tyúkot hány hétre akarod foglalni, kedvedre változtathatod, a program mindent kiszámol. A végén kiválaszthatod melyik átvételi ponton szeretnéd átvenni a tojásokat. Foglalj Te is tyúkot!
 Hogy tetszett? 0.0/0

Pin ItTalán ez még érdekelhet:
Kategória: Zöld szemmel | Dátum: 2015 » December » 2Megtekintések száma: 670 | Hozzászólások: 0 | Címkék: tojás, YouTyúk, tyúk

Mit gondolsz erről?
avatar
Mentés