Zöld szemmel

Kicsit körüljártam ezt a vályog témát, ugyanis biztos vagyok benne, hogy nem magától a vályogból készült téglától viszolyognak az emberek, hanem a régen épült vályogházaktól. Mivel nagyanyáink idejéből maradtak ránk ezek az épületek, így keserű sorsa lett manapság, ami leginkább a mesteremberek és a tájékozatlanság hiányában keresendő. ... Tovább »

2016.09.01 | Kategória: Zöld szemmelHozzászólás (0) Megtekintések száma: 1448 


Akár egy mese bevezetése is lehetne. Igen... Él az országban valahol az Év Fája és a Hős Fa. Keressük őket, hogy megvédhessük, megmentsük és aki eddig sokat tett értük, legalább jelképesen elismerjük munkáját.

... Tovább »
2016.05.30 | Kategória: Zöld szemmelHozzászólás (0) Megtekintések száma: 1106 


"Ha elég sokan döntünk úgy, hogy a globális felmelegedés akkora válság, aminek kezeléséhez egy Marshall-terv szintű válasz szükséges, akkor valóban akkora válsággá válik." (Na ... Tovább »
2016.02.03 | Kategória: Zöld szemmelHozzászólás (0) Megtekintések száma: 1378 


Ez a bejegyzés nem a vegánoknak szól,  mégis egy nagyon jó kis kezdeményezés. Ha budapesti vagy és szeretnél vidéki gazdáktól, friss, háztáji tojást venni, akkor itt a helyed.
 
... Tovább »
2015.12.02 | Kategória: Zöld szemmelHozzászólás (0) Megtekintések száma: 1104 


Nagy örömömre szolgál, hogy a tinédzserek (14-16 éves középiskolás tanulók) bevonásával, a WWF és a Toyota Fund for Europe támogatásával és segítségével elindul a Zöld Generáció nevű tehetséggondozó program. Végre egy értelmes és hasznos tevékenység azon fiatalok számára, akik gondolnak a jövőjükre és komolyan érdeklődnek a környezetvédelem, a fennta ... Tovább »

2015.04.13 | Kategória: Zöld szemmelHozzászólás (0) Megtekintések száma: 1118 


Elöljáróban. Nem egyszer sírom vissza gondtalan, boldog gyermekkoromat, a '70-es, '80-as éveket, amikor minden olyan más volt. Egy burokban volt kis országunk, nem tudtuk, vagy nem akartuk tudni mi zajlik tőlünk pár száz méterre, a "szomszédunknál". Manapság viszont semmi sem marad titokban. Az internet, a tv, ... Tovább »

2015.01.27 | Kategória: Zöld szemmelHozzászólás (0) Megtekintések száma: 1259 


Az embereknek egyre nagyobb az igénye arra, hogy jól és kényelemben éljenek. Ezt a jelen szükségletet kéne úgy megtartani, hogy ne fossza meg a jövő generációját a saját szükségleteinek kielégítésének lehetőségétől. Ez a fenntartható fejlődés. A lehetőségeinket határolja be bolygónk eltartó képessége. Úg ... Tovább »

2014.11.07 | Kategória: Zöld szemmelHozzászólás (0) Megtekintések száma: 1215 


A Földünk felszínének több mint kétharmadát víz borítja. A víz a növényvilágnak éppúgy nélkülözhetetlen, mint az állatvilág számára. A víz jelenléte bolygónk klímarendszerének kialakulásában és fenntartásában is meghatározó szerepet tölt be.

... Tovább »

2014.08.07 | Kategória: Zöld szemmelHozzászólás (0) Megtekintések száma: 1219 

1 2 3 »
Mentés