Üdv nálam

Egy naplóba beleolvasni mindig izgalmas és érdekes dolog lehet. Kíváncsivá tesz, mert titkokat leplezhetsz le, mások gondolataiban fürkészhetsz, sorstársra találhatsz. Majd eldöntheted, hogy érdemes volt-e időt áldozni rá, úgy, hogy a napló írójaként nem is tudom, hogy itt jártál, hacsak... ha hagynál egy nyomot magad után, valamelyik oldalon...

Nem tervezem magam népszerűsíteni, az nem én lennék, aki érdeklődő és kíváncsi úgy is megtalál. Megelégszem, ha csak Te vagy a visszatérő, máris nem érdekel a google keresési eredményeinek második oldala sem.

Annak ellenére, hogy ez egy személyes weboldal, ami azért indult, hogy leírhassam ami foglalkoztat - csak úgy, hogy megőrizzem magamnak -, a tartalom igazán publikusra sikeredett.

Szóval, a gondolatnapló ami született, két nagyobb témakört ölel fel.  Egyrészt felhívja a figyelmet a környezettudatos szemléletre, másrészt pici betekintést enged kedvenc sportom - az amatőr szinten űzött futás -, említésre méltó eseményeibe.

A környezetvédelem: nálam igazán sarkalatos téma, egy ideológia. Fontosnak tartom a körülöttünk lévő környezetünk értékeinek megőrzését. A fenntarthatóság az elsődleges célom. Sajnos nagyon picinek érzem magam a témához, de mégis egy hatalmas változást szeretnék. :) Először az emberek fejében, majd a gyakorlatban is. Csak remélni tudom, ha a lehetőségeimhez képest óvom, védem, féltem a Földet, akkor azt meghálálja, tiszta levegővel, termőfölddel, ivóvízzel, élelemmel.

A futás: nincs az az ember, aki ne próbált volna ki valamilyen mozgásformát élete folyamán. Aztán vagy beleégett a zsigereibe és élete részévé vált, vagy elsiklott felette és a könnyebb utat választotta. Mint sokan - talán te is kedves olvasó -, én is az utóbbit választottam. Aztán elérkezett az idő, amikor éreztem a változást magamban.

Először az ezredforduló tájékán kapott el a gépszíj, ekkor próbáltam a futással ismerkedni. Az aktív időszámítást pedig 2013. tavaszán kezdtem. Ekkor már tudatosan, megfontoltan, lépésről-lépésre építettem fel a futóéletemet. Manapság ugyan sokkal egyszerűbb motivációt találni, de nagyon is nehéz végigcsinálni egy edzéstervet. Hiába olvasgatod órákig a sporttársak élményeit, eredményeit, az edzésen egyedül vagy a problémáddal, egyedül kell végig csinálnod, egyedül kell megtapasztalnod milyen érzés a futás. Mára megvan a kellő futótapasztalatom. Ismerem az érzést, a határaimat, erre kell építkeznem és kézzelfogható célokat kitűznöm. Például futni akár hidegben, akár melegben, de volt, hogy esőben is futottam, mert szeretek futni, nincs mese. Futok akkor is, ha nem akarok. :) Legnagyobb élményt a természet adja, az erdő, a hegyek. Bár a terepfutás hobbifutóként igazi kihívás, de így legalább az ember egyre érzékenyebb lesz a környezete és annak védelme iránt.

Tervem 3-4 alkalom futás hetente, 1-2 óra pilates és most már jóga is keresztedzésként. Ennyi fér bele a munka, a család mellett az időmbe. Vannak rövid és hosszútávú terveim, ami megvalósításra várnak. Először is a közeljövőben szeretném teljesíteni a maratoni távot. Ezt még egy hosszabb felkészülés fogja megelőzni egy félmaratonnal és ha készen állok, benevezek egy versenyre, hogy mégis hivatalos legyen. :) Ami pedig a jövőt illeti, az a rendszeres futás lenne, egészségmegőrzés céljából.

Ez a weboldal az utamról szól, aminek nem a vége a cél, mert mindig lesz egy új út.

 

Mentés